Wil je direct weten wat de beste traphekjes zonder boren zijn? Hieronder een overzicht van 10 traphekjes die je kan plaatsen zonder te boren. Verderop in dit blog vind je alle achtergrondinformatie, een uitgebreide analyse en voor- en nadelen per traphekje. 

Inhoudsopgave

1. Beste algemene keuze

Uit onze test is gebleken dat het BabyDan Danamic traphekje zonder boren een goede keuze is vanwege de combinatie van veiligheid, gebruiksgemak, en duurzaamheid. Het biedt een praktische oplossing voor het beveiligen van trappen en deuropeningen zonder blijvende schade aan je huis aan te richten.

2. Populaire Keuze

ADSafety Traphekje Zonder Boren – 75 t/m 103 cm – Klembevestiging – Zelfsluitend Veiligheidshekje – Kinderhekje – Hondenhek – Zwart

★★★★★
Bol.com

3. BabyDan Traphekje Zonder Boren

BabyDan Traphekje Zonder Boren Deurhekje Klemhekje Perfect Close 77,3Cm Tot 97,3 Cm Sluit Automatisch

★★★★★
79,75
Bol.com
as of 17 januari 2025 9:56 am

4. BabyDan Traphekje Zonder Boren

BabyDan Traphekje Zonder Boren Deurhekje Klemhekje Danamic 73-93,5 Cm Incl 2 Ext Wit Metaal

★★★★★
Bol.com

5. Safety 1st Easy Close Traphekje

Safety 1st Easy Close Traphekje – 73 t/m 80 cm – Uitbreidbaar – Klembevestiging – Metal Black

★★★★★
38,09
26,95
Bol.com
as of 17 januari 2025 9:56 am

6. Safety 1st Bedhekje

Safety 1st Bedhekje – Extra lang (150 cm) – Grijs

★★★★★
40,89
36,80
Bol.com
as of 17 januari 2025 9:56 am

7. Safety 1st Easy Close Metal Traphekje

Safety 1st Easy Close Metal Traphekje – 73 t/m 80 cm – Uitbreidbaar -Klembevestiging – Wit

★★★★★
38,09
31,34
Bol.com
as of 17 januari 2025 9:56 am

8. Safety 1st Auto Close Traphekje

Safety 1st Auto Close Traphekje – 73 t/m 80 cm – Uitbreidbaar – Klembevestiging – Metal White

★★★★★
37,99
34,99
Bol.com
as of 17 januari 2025 9:56 am

9. Curify Oprolbaar Traphekje

Curify® Oprolbaar Traphekje – White – Veiligheidshekje voor Baby – 80×130 CM Lange Oprolbaar Deurhekje – Kinderhekje Voor Baby, Hond en Huisdier

★★★★★
Bol.com

10. Curify Oprolbaar Traphekje

Curify® Oprolbaar Traphekje – Handige Veiligheidshek Zonder Te Boren – Inclusief Gereedschap – Oprolbaar Deurhekje – Kinderhekje Voor Baby, Hond en Huisdier

★★★★★
Bol.com

Wat zijn de voordelen van een traphekje zonder te boren?

Een traphekje zonder boren heeft verschillende voordelen ten opzichte van een traphekje dat wel geïnstalleerd moet worden door te boren in de muur of trap. Hieronder staan enkele voordelen op een rij:

  1. Geen beschadigingen aan muren of trappen – Een traphekje zonder boren kan eenvoudig worden geïnstalleerd zonder dat er gaten in de muur of trap geboord hoeven te worden. Dit betekent dat er geen beschadigingen ontstaan en het traphekje gemakkelijk verwijderd kan worden zonder sporen achter te laten.

  2. Gemakkelijk te installeren – Het installeren van een traphekje zonder boren is over het algemeen eenvoudiger dan een traphekje dat wel geboord moet worden. Er zijn verschillende soorten traphekjes zonder boren beschikbaar, zoals klemhekjes die tussen muren worden geklemd, drukhekjes die door middel van druk worden vastgezet en hekjes die met behulp van plakstrips worden bevestigd.

  3. Flexibiliteit in gebruik – Omdat een traphekje zonder boren gemakkelijk te installeren en te verwijderen is, biedt het meer flexibiliteit in gebruik. Je kunt het traphekje bijvoorbeeld verplaatsen naar een andere locatie in huis of meenemen naar een andere locatie als je op reis gaat.

  4. Geschikt voor huurwoningen – Voor mensen die in een huurwoning wonen, kan het lastig zijn om gaten in de muur of trap te boren voor de installatie van een traphekje. Een traphekje zonder boren biedt dan uitkomst, omdat het geen blijvende schade aanricht en gemakkelijk te verwijderen is wanneer je de woning verlaat.

  5. Veiligheid – Het belangrijkste voordeel van een traphekje zonder boren is natuurlijk de veiligheid die het biedt voor jonge kinderen. Het voorkomt dat kinderen ongezien de trap op of af kunnen gaan en kan zo ongelukken voorkomen.

Al met al biedt een traphekje zonder boren veel voordelen ten opzichte van een traphekje dat wel geïnstalleerd moet worden door te boren. Het is gemakkelijk te installeren, flexibel in gebruik, veroorzaakt geen schade en biedt natuurlijk de benodigde veiligheid voor jonge kinderen.

Welke soorten traphekjes zonder boren zijn er?

Er zijn verschillende soorten traphekjes zonder boren die je kunt gebruiken om de veiligheid van je kinderen te waarborgen. Hieronder worden een aantal van de meest voorkomende typen traphekjes zonder boren beschreven:

Klemhekjes

Klemhekjes zijn traphekjes die tussen twee muren worden geklemd. Ze hebben meestal een verstelbare breedte, zodat ze op de meeste standaard deuropeningen en trappen passen. Klemhekjes zijn vaak eenvoudig te installeren en te verwijderen en laten geen sporen achter op de muren.

Drukhekjes

Drukhekjes zijn traphekjes die worden vastgezet door middel van druk. Ze worden tussen twee muren geplaatst en vervolgens aangedraaid om ze stevig op hun plaats te houden. Drukhekjes zijn meestal gemakkelijk te installeren en te verwijderen en laten geen sporen achter op de muren.

Rolhekjes

Rolhekjes zijn traphekjes die je gemakkelijk opzij kunt schuiven wanneer je ze niet nodig hebt. Ze worden vaak bevestigd aan de muur met plakstrips en zijn meestal geschikt voor brede openingen.

Nethekjes

Nethekjes zijn gemaakt van flexibele stof en worden vaak gebruikt voor brede openingen of ongebruikelijke openingen zoals trappen met een afwijkende vorm. Ze worden bevestigd met drukpunten of haakjes en kunnen gemakkelijk worden verwijderd wanneer ze niet nodig zijn.

Opvouwbare hekjes 

Opvouwbare hekjes zijn ideaal voor ouders die vaak onderweg zijn. Ze zijn gemakkelijk op te vouwen en op te bergen en kunnen worden gebruikt op trappen, in deuropeningen of als afscherming voor bijvoorbeeld open haarden.

Benieuwd naar de resultaten van de consumentenbond? Zij hebben in 2023 een uitgebreide test gedaan. Bekijk het rapport van de consumentenbond.
 
 

Hoe monteer je een traphekje zonder boren?

Het monteren van een traphekje zonder boren is een relatief eenvoudige taak die meestal binnen enkele minuten kan worden uitgevoerd. Hier is een stapsgewijze handleiding om je te helpen bij het installeren van een druk gemonteerd traphekje:

Benodigdheden

  • Druk gemonteerd traphekje
  • Instructies van de fabrikant
  • Meetlint
  • Potlood of markeerstift (optioneel)

Stappen

  1. Uitpakken en Inspecteren:

    • Haal het traphekje uit de verpakking en controleer of alle onderdelen aanwezig zijn.
    • Lees de meegeleverde instructies van de fabrikant zorgvuldig door.
  2. Plaats bepalen:

    • Kies de plek waar je het traphekje wilt installeren. Dit kan bovenaan of onderaan de trap zijn, of bij een deuropening.
    • Zorg ervoor dat de oppervlakte waar je het traphekje plaatst stevig en vlak is.
  3. Voorbereiding van het hekje:

    • Plaats het traphekje in de gewenste opening om te controleren of het past.
    • Gebruik een meetlint om de breedte van de opening te meten en pas het traphekje aan indien nodig volgens de instructies van de fabrikant.
  4. Plaatsen van de montagedoppen:

    • De meeste druk gemonteerde traphekjes worden geleverd met vier montagedoppen (twee aan de bovenkant en twee aan de onderkant).
    • Plaats de montagedoppen op de uiteinden van het traphekje. Deze doppen zorgen voor druk tegen de muur of deurpost.
  5. Positioneren van het traphekje:

    • Plaats het traphekje in de opening en positioneer het zo dat het waterpas staat. Gebruik een waterpas indien nodig om ervoor te zorgen dat het hekje recht staat.
  6. Vastzetten van de montagedoppen:

    • Begin met de onderste montagedoppen. Draai ze voorzichtig tegen de muur of deurpost totdat ze stevig vastzitten.
    • Herhaal dit proces voor de bovenste montagedoppen.
    • Zorg ervoor dat het hekje stevig op zijn plaats zit en niet wiebelt.
  7. Controle en aanpassing:

    • Controleer of het traphekje goed vastzit door er voorzichtig tegen te duwen.
    • Pas de montagedoppen aan indien nodig om ervoor te zorgen dat het hekje stevig en veilig is geïnstalleerd.
  8. Testen:

    • Open en sluit het traphekje meerdere keren om te controleren of het goed functioneert.
    • Zorg ervoor dat het vergrendelingsmechanisme correct werkt en dat het hekje gemakkelijk door volwassenen kan worden geopend, maar niet door kinderen.

Tips

  • Volg de instructies: De meegeleverde instructies van de fabrikant zijn specifiek voor het model dat je hebt gekocht en moeten altijd worden gevolgd.
  • Controleer regelmatig: Controleer regelmatig of het traphekje nog steeds stevig vastzit en goed functioneert.
  • Houd gereedschap bij de hand: Sommige modellen kunnen een schroevendraaier of ander gereedschap vereisen voor de uiteindelijke aanpassing van de druk.

Hulp nodig bij het installeren?

Bekijk hier een handige instructievideo van Safety 1st. 

Veelgestelde vragen

  • Vanaf welke leeftijd is een traphekje nodig?

    Een traphekje is nodig zodra een baby of peuter begint met kruipen of lopen, en in staat is om op eigen kracht een trap op of af te gaan. Meestal begint dit rond de leeftijd van 6 tot 9 maanden. Het is daarom een geschikt kraamcadeau voor elke ouder. Het is belangrijk om te beseffen dat elke baby zich anders ontwikkelt, en sommige baby's eerder of later beginnen met kruipen of lopen. Het is daarom aan te raden om de traphekjes te plaatsen voordat je kindje mobiel wordt en kan gaan kruipen of lopen. Vaak is dit al voordat een kind 1 jaar wordt. 

    Zodra een kindje de trap kan beklimmen, kan het ook gemakkelijk van de trap af vallen. Dit kan ernstige verwondingen veroorzaken, dus het is belangrijk om een traphekje te plaatsen om de veiligheid van je kind te waarborgen. Zelfs als je kindje nog niet in staat is om de trap op of af te kruipen, kan het toch gevaarlijk zijn om je kind onbewaakt op de overloop of in de buurt van de trap te laten spelen. Een traphekje zorgt ervoor dat je kind niet onbewaakt naar de trap kan gaan en voorkomt zo dat er ongelukken gebeuren.

  • Tot welke leeftijd gebruik je een traphekje?

    Het gebruik van een traphekje hangt af van de ontwikkeling en het gedrag van het individuele kind. Over het algemeen worden traphekjes gebruikt vanaf het moment dat een baby begint te kruipen tot hij of zij oud genoeg is om veilig de trap op en af te gaan zonder toezicht. Dit kan variëren, maar veel ouders gebruiken traphekjes tot hun kind ongeveer 2 tot 3 jaar oud is.

  • Plaats je een traphekje bovenaan de trap of onderaan de trap?

    Over het algemeen wordt een traphekje bovenaan de trap geplaatst, zodat het kind niet per ongeluk de trap op kan klimmen en vervolgens naar beneden kan vallen. Het doel van het traphekje is om te voorkomen dat het kind onbeheerd toegang heeft tot de trap, waardoor het risico op vallen wordt verminderd.

    Een goed geplaatst traphekje aan de bovenkant van de trap voorkomt dat een kind zonder toezicht de trap op gaat. Het is ook belangrijk ervoor te zorgen dat het traphekje stevig is bevestigd en voldoet aan de veiligheidsnormen van de fabrikant.

    Sommige ouders kiezen er ook voor om een traphekje onderaan de trap te plaatsen, vooral als er beneden ruimte is waar het kind kan spelen en waar het wenselijk is om toezicht te houden. Het is belangrijk om zowel bovenaan als onderaan de trap veiligheidsmaatregelen te treffen, afhankelijk van de behoeften en lay-out van de ruimte.

  • Waar moet je op letten bij kopen traphekje?

    1. Afmetingen en pasvorm:

      • Meet de opening waarin je het traphekje wilt plaatsen nauwkeurig om ervoor te zorgen dat het hekje goed past. Sommige hekjes zijn verstelbaar, terwijl andere specifieke breedtes hebben.
    2. Montagemogelijkheden:

      • Controleer of het traphekje stevig en veilig kan worden gemonteerd. Er zijn verschillende montagemogelijkheden, zoals schroefmontage of klemmontage. Zorg ervoor dat het hekje op een veilige manier aan de muur of trap kan worden bevestigd.
    3. Veiligheidsnormen:

      • Controleer of het traphekje voldoet aan de geldende veiligheidsnormen in jouw regio. Kijk naar keurmerken en certificeringen die aangeven dat het product aan bepaalde veiligheidseisen voldoet.
    4. Materiaal en constructie:

      • Kies een traphekje dat gemaakt is van duurzame materialen en een stevige constructie heeft. Het hekje moet bestand zijn tegen het duwen en trekken van een nieuwsgierig kind.
    5. Bedieningsgemak:

      • Overweeg hoe gemakkelijk het traphekje te openen en te sluiten is voor volwassenen, maar tegelijkertijd moeilijk voor een kind om te openen. Sommige modellen hebben bijvoorbeeld een handige eenhandssluiting.
    6. Hoogte:

      • Zorg ervoor dat het traphekje hoog genoeg is, zodat een kind er niet gemakkelijk overheen kan klimmen. Een gemiddelde hoogte ligt tussen 75 en 90 centimeter.
    7. Zichtbaarheid:

      • Een doorzichtig of spijlenontwerp is nuttig, zodat je gemakkelijk kunt zien wat er aan de andere kant van het hekje gebeurt. Dit kan vooral belangrijk zijn als je toezicht wilt houden op een kind.
    8. Veelzijdigheid:

      • Sommige traphekjes zijn ontworpen voor specifieke toepassingen, zoals bovenaan of onderaan de trap, of voor deuropeningen. Controleer of het hekje geschikt is voor de beoogde locatie. 
      • Denk ook aan tips voor het traplopen.

Remco

Hoi! Mijn naam is Remco, trotse vader van twee kinderen van 3 en 6 jaar oud. Als ouder weet ik hoe uitdagend – én leuk – het kan zijn om het perfecte cadeau te vinden dat niet alleen leuk is, maar ook past bij de leeftijd en interesses van een kind. Op Kindcadeauexpert.nl deel ik praktische tips, eerlijke reviews en inspirerende ideeën waarmee je kinderen blij maakt én een glimlach op hun gezicht tovert.

Delen is lief
Geef een reactie