10x Cadeau inspiratie voor een meisje van 10 jaar (2023)

Op zoek naar origineel cadeau voor een meisje van 10 jaar? Het geven van een cadeau aan een meid van 10 jaar kan soms lastig zijn, omdat hun interesses en smaken aan het veranderen zijn. 

Gelukkig zijn er veel geweldige cadeau-ideeën die aansluiten bij de interesses van deze leeftijd. Dit kan zijn voor een verjaardag, sinterklaas of misschien wel voor kerst. Eigenlijk voor elke gelegenheid.

Van een nieuwe fiets tot een boek over haar favoriete onderwerp, er zijn tal van opties om uit te kiezen. Hieronder geven we 10 cadeau-ideeën voor meisjes van 10 jaar.

cadeau meisje 10 jaar

Cadeau-tips voor een 10-jarig meisje

Er zijn veel verschillende cadeau-ideeën voor meiden van 10 jaar, afhankelijk van hun interesses en smaken. Hieronder zijn tien voorbeelden:

1. Skeelers

Meiden van 10 jaar houden vaak van sporten,aus zoals bijvoorbeeld skeeleren. Dit is weer helemaal in en kunnen ze vaak met een vriendin samen doen. 

2. Creatieve kits

Ze zijn vaak geïnteresseerd in creativiteit, dus een knutselset, teken- of schilder set, of een set met sieraden maken zou een leuke optie zijn.

3. Boeken voor een meisje van 10 jaar

Lezen is een goede manier om een meisje van 10 te stimuleren, dus een boek over een onderwerp waar het meisje van houdt, zoals fictie, avontuur of biografieën kan een geweldig cadeau zijn.

5. Make-Up

Meisjes van 10 jaar gaan langzaamaan richting de puberteit. Op deze leeftijd vinden ze alles wat met ’tutten’ te maken heeft maar al te interessant. Nagellak, lippenstift, haarelastiekjes… genoeg leuke dingen te vinden waar je een meisje van 9 of 10 jaar héél blij mee maakt.

5. Gadgets

Dit soort dingen wordt steeds interessanter voor als je kind lekker op de bank wil zitten of juist graag statistieken wil bijhouden, dus een nieuwe tablet of een slimme horloge zou een geweldig cadeau zijn.

6.Buitenspeelgoed voor meiden van 10 jaar

Kinderen van 10 jaar houden vaak van buiten spelen, dus een frisbee, boog, zaklamp, of een ander type van buiten speelgoed kunnen leuke cadeau zijn.

7. Rituals producten

Producten van Rituals zijn erg populair bij de dames en ook bij meiden van 10 begint de interesse in heerlijke showergels, bodyscrubs en bodylotions te komen. Rituals-producten zijn dan ook altijd een goed cadeau! Ga voor een complete giftset met verschillende producten of koop een product uit de favoriete lijn van de ontvanger van het cadeau.
 
 

8. Sportartikelen

Een leuk actief cadeau voor een 10 jarige? Een springtouw, een skeelerboard of een basketball is een uitstekende optie.

9. Spelletjes

Wat is er nu gezelliger dan op een middag, in de avond of in het weekend met het hele gezin spelletjes te spelen? Een bordspel, een puzzel of een kaartspel.

10. Spelcomputers

Een Nintendo Switch, een tablet of een kindvriendelijke laptop. Dit zijn tijdloze cadeaus die zorgen voor een relax momentje voor je dochter of kleinkind.

 

Cadeau nodig voor een jongen? Bekijk ook cadeaus voor jongens van 10 jaar.

Welke ontwikkeling heeft een meid van 10 jaar

Het is een hele opgave om een leuk cadeautje te scoren. Voor je eigen kind, maar zeker voor een ander kind. Want wat vinden kinderen nu écht leuk? En welk cadeau past bij meiden van 10 jaar?

Een meisje van 10 jaar kan al: 

  1. Basisvaardigheden in lezen, schrijven en rekenen.
  2. Zelfzorg en hygiëne, zoals tandenpoetsen en aankleden.
  3. Eenvoudige taken uitvoeren, zoals afwassen en stofzuigen.
  4. Verantwoordelijkheid dragen voor huiswerk en opdrachten op school.
  5. Zich uiten en communiceren met anderen op een effectieve manier.
  6. Zelfstandiger spelen met vrienden en zich vermaken zonder constant toezicht.
  7. Basisvaardigheden in sport en beweging.
  8. Computervaardigheden, zoals het gebruik van een computer en het surfen op het internet.
  9. Beginnende kennis over belangrijke maatschappelijke onderwerpen, zoals de natuur, geschiedenis en politiek.
  10. Begrijpen en omgaan met emoties en sociale situaties.

Genderneutraal cadeau nodig? Bekijk ook eens cadeaus voor kind van 10 jaar