10 Leuke Cadeaus voor een meisje van 7 jaar (2023)

Het kiezen van een cadeau voor een meisje van 7 jaar kan soms een uitdaging zijn. Zoek je een cadeau voor een verjaardag of voor het zwemdiploma? Hieronder geven we 10 tips voor het kiezen van een geschikt cadeau voor je dochter, nichtje of buurmeisje. Ze zijn eenvoudig online te bestellen. 

Bekijk hier ook alle cadeaus voor een jongen van 7 jaar.

 
cadeau meisje 7 jaar

Cadeautips voor een 7-jarig meisje: een overzicht van de leukste optie

1. Knuffels

Maak gebruik van haar interesses: Als een meisje van 7 bijvoorbeeld dol is op dieren, overweeg dan een knuffel van haar favoriete dier of een boek over dieren. 

2. Leesboekjes of voorleesboekjes

Als het meisje 7 jaar is, zit ze in principe in groep 3 of groep 4. Ze is dan volop bezig met leren lezen en kan zelf al korte verhaaltjes lezen.

Leesboekjes voor 7 jarige meisjes

 zijn dan ook enorm leuk om cadeau te geven. Omdat het leesniveau op deze leeftijd sterk kan verschillen, kun je altijd even bij de ouders navragen wat het AVI-niveau is van het meisje. Zo weet je zeker dat je met een passend leesboek als cadeau aankomt.

En ook voorleesboeken zijn op deze leeftijd natuurlijk nog steeds hartstikke leuk. Niets fijner dan voor het slapen gaan nog even voorgelezen te worden door papa of mama.

4. LEGO (voor meiden)

En ook LEGO is op deze leeftijd enorm populair. Er is zelfs speciaal lego voor meiden, bijvoorbeeld van Disney Frozen, maar eigenlijk is alle LEGO leuk om cadeau te geven én te krijgen, ongeacht of de ontvanger een jongetje of meisje is.

5. Educatief speelgoed

 Speelgoed dat helpt bij de ontwikkeling van vaardigheden zoals lezen, rekenen, taal, wetenschap en technologie is een goede keuze. Dit soort speelgoed kan bijdragen aan haar cognitieve en sociale vaardigheden. 

6. Creatief speelgoed

Meisjes van 7 jaar houden van speelgoed zoals klei, verf, knutselmaterialen, een knutselboek of een schetsboek, kan haar uitnodigen om haar creativiteit te verkennen.

7. Overweeg een sportactiviteit

Als een meisje van 7 jaar actief is, overweeg dan een sportactiviteit zoals skeeleren, fietsen of paardrijden. Dit kan haar helpen gezond te blijven en haar interesse in sport te versterken.

8. Een gezelschapsspel

Gezelschapsspellen zijn een leuke manier om tijd door te brengen met familie en vrienden, en kunnen ook helpen bij de ontwikkeling van vaardigheden zoals problemoplossend denken, strategieën en samenwerken.

9. Speelgoed van L.O.L. Surprise

Een speelgoedmerk dat erg populair is onder jonge meiden, is het merk L.O.L. Surprise. De speelpoppen zijn verpakt in een bal, waardoor het altijd een verrassing is welke pop je krijgt. Ook kun je allerlei leuke extra’s kopen zoals losse poppen, speelsets en zelfs knutselsets van L.O.L. Surprise.

10. Totum Unicorn knutselspullen

Roze, glitters én knutselspullen maken bijna elk meisje van 7 jaar wel enthousiast. Ook al is hun spanningsboog nog niet superhoog, met een beetje hulp van papa of mama kan ze zelf hele leuke dingen maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze knutselsets van Totum Unicorn? Hiermee kan ze zelf diamond painten, een sieradendoosje maken, een boekje maken of zelf sieraden maken. 

cadeau meisje 7 jaar

Wat is een leuk cadeau voor een meisje van 7 jaar?

Een leuk cadeautje vinden voor een kind is altijd een uitdaging, ongeacht de leeftijd. Wat vind je dochter, buurmeisje of nichtje van 7 jaar nu leuk? 

  1. Lezen en schrijven: de meeste 7-jarigen hebben geleerd om te lezen en te schrijven, en beginnen zelfs boeken te lezen.

  2. Rekenen: ze kunnen eenvoudige rekenkundige bewerkingen uitvoeren, zoals optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen.

  3. Sociale vaardigheden: ze kunnen vriendschappen ontwikkelen en leren om te delen en samen te spelen met anderen.

  4. Zelfzorg: ze kunnen zichzelf aankleden, hun tanden poetsen en hun haar kammen, hoewel ze waarschijnlijk nog hulp nodig hebben bij sommige taken.

  5. Interesses ontwikkelen: ze beginnen hun eigen interesses en voorkeuren te ontwikkelen, en kunnen zich misschien al richten op bepaalde hobby’s, sporten of activiteiten