Leukste Cadeaus voor een meisje van 3 jaar

kinderfeestje met cadeaus voor een kind van 3 jaar

Hoeraa! Je dochter, zusje, nichtje of buurmeisje is bijna jarig. Een meisje van 3 jaar bevindt zich meestal in de peuterfase en ontwikkelt zich razendsnel op verschillende gebieden. Kun je wel wat tips en inspiratie gebruiken voor een cadeau? Bekijk hieronder 7 leuke cadeaus voor 3-jarige meiden.

10 Cadeautjes voor een meisje van 3 jaar

1. Speelgoed voor de motoriek

Hoe leuk is het om een 3 jarige te ontwikkelen door een fijne motoriek, zoals blokken, een wobbel of een knikkerbaan. Dit soort speelgoed is leuk voor de allerkleinsten en helpt hen om hun vaardigheden te verbeteren.

2. Boeken voor een 3 jarig meisje

Boeken zijn een geweldig cadeau voor een peuter, omdat ze de fantasie prikkelen en de taalontwikkeling stimuleren. Kies boeken met felle kleuren en grote, duidelijke afbeeldingen die de aandacht trekken van de kleintjes.

3. Kleine muziekinstrumenten

Muziek kan een grote rol spelen in de ontwikkeling van kinderen van 3. Een klein trommeltje, xylofoon of een keyboard zijn leuke cadeaus die kleintjes aanmoedigen om te experimenteren met geluiden en muziek.

4. Puzzels

Puzzels zijn een geweldige manier om de problemenoplossende vaardigheden van een kind te ontwikkelen. Er zijn veel verschillende soorten puzzels beschikbaar voor 3-jarige meisjes, van eenvoudige knikkerspuzzels tot meer uitdagende legpuzzels.

5. Knuffels voor meisjes

Knuffels zijn een klassiek cadeau voor een 3-jarig kind. Een knuffel kan een kind helpen zich veilig en geborgen te voelen, en zal waarschijnlijk een trouwe metgezel worden voor vele jaren.

6. Speelgoedkeukentje

Dit is toch de kinderdroom van iedere 3-jarige? Een kinderkeukentje is een absolute hit onder kinderen van 3 jaar, zowel jongetjes als meisjes kunnen zich hier eindeloos mee vermaken. 

7. Duplo

Een meisje van 3 jaar is al goed zelfstandig met grote blokken bouwen. En wat is er nu leuker voor peuters om hun creativiteit de vrije loop te laten gaan en een eigen, fantastisch bouwwerk te creëren? Van een enorme toren tot een politiebureau of huis: DUPLO is het perfecte cadeau voor een 3-jarige. Koop een complete DUPLO-set, een selectie blokken of leuke accessoires zoals DUPLO-dieren en voertuigen. Voor elk budget vind je wel een geschikte DUPLO-set!

8. Play Doh klei 

Lekker kleien: welk kind is er nu niet dol op? De kans is groot dat jij als kind ook urenlang hebt gekleid en de meest bijzondere creaties hebt gemaakt. Klei is dan ook een superleuk cadeau voor een 3-jarige en kan je nooit genoeg hebben. Check bijvoorbeeld eens de leuke sets van het bekende merk Play-Doh

9. Speelgoed Eten en Drinken

Papa of mama helpen in de keuken: veel meisjes vinden het maar al te leuk en zijn er supernieuwsgierig naar. 

10. Speelgoed voor in het water en/of de zandbak

Badspeelgoed en zandbakspeelgoed is dan ook altijd een leuke cadeautip voor 3-jarigen. 

We hopen dat deze suggesties je helpen bij het vinden van het perfecte cadeau voor de derde verjaardag van je kleine meid.”

Cadeau voor een jongen nodig? Check ook eens cadeaus voor een jongen van 3 jaar.

Wat kan een meid van 3 jaar al?

 • Praten en kleine zinnen maken
 • Lopen en rennen
 • Basisspelletjes spelen met andere kinderen
 • Begrijpen en opvolgen van eenvoudige instructies
 • Basisbehoeften zelf verzorgen, zoals handen wassen en tanden poetsen
 • Basisvaardigheden leren, zoals tellen, kleuren en vormen herkennen
 • Emoties uiten en begrijpen, zoals blij, verdrietig en boos zijn
 • Sociale interacties hebben met andere kinderen en volwassenen

Dit zijn enkele van de dingen die een meisje van 3 jaar kan, maar het kan per kind verschillen v

meisje cadeau aan het uitpakken voor haar verjaardag

Wat zijn goede tips voor het inpakken van cadeautjes?

Er zijn verschillende manieren om een cadeau voor een meisje in te pakken, en sommige tips die je kunt overwegen zijn:

 1. Kies een leuk en kleurrijk cadeaupapier: Meiden van 3 jaar zijn vaak aangetrokken tot heldere kleuren en grappige afbeeldingen, dus probeer een papier te kiezen dat de aandacht trekt en hen enthousiast maakt.

 2. Maak gebruik van verpakkingsaccessoires: voeg slingers, ballonnen of stickers toe aan het cadeau om het extra speciaal te maken.

 3. Probeer iets te maken: Meisjes van 3 jaar houden van knutselen en zullen zich waarschijnlijk veel meer verheugen op een cadeau als ze zelf iets hebben kunnen toevoegen aan de verpakking.

 4. Gebruik hun favoriete karakters: kinderen hebben vaak favoriete tv-shows, films of stripfiguren, dus probeer een verpakking te vinden die deze karakters bevat om het cadeau nog speciaaler te maken.

 5. Maak het persoonlijk: schrijf een persoonlijke boodschap op een kaart of etiket en bevestig dit aan het cadeau, dit zal de emotionele waarde verhogen en het kind nog blijer maken met het cadeau.