Een zwemdiploma is een bewijs van bekwaamheid in zwemmen, meestal verkregen na het voltooien van een zwemtest of zwemles. Het toont aan dat je kind over de nodige vaardigheden en technieken beschikt om veilig te kunnen zwemmen.

cadeau voor zwemdiploma voor het afzwemmen van je kind

Wat is een leuk zwemdiploma cadeau?

Hieronder volgen enkele suggesties voor leuke en gepaste cadeaus voor iemand die zijn/haar zwemdiploma heeft ontvangen.

1. Badcape

Dit is een praktisch cadeau voor iemand die zijn/haar zwemdiploma heeft gehaald. Een badcape is perfect voor het droog houden van de zwemmer na het zwemmen en zorgt ervoor dat ze zich snel opgewarmd voelen na een training in het zwembad.

2. Zwembril

Als de zwemmer regelmatig zwemt, is het belangrijk om bescherming te bieden voor de ogen. Een goede kwaliteit zwembril is een uitstekend cadeau en zal helpen bij het verbeteren van de zichtbaarheid onder water.

3. Zwemaccessoires

Cadeaus zoals een zwemband, zwemvliezen of zwemflippers kunnen helpen bij het verbeteren van de techniek van de zwemmer en hen aanmoedigen om verder te gaan met het verbeteren van hun zwemvaardigheden.

4. Badhanddoek

Een zachte en comfortabele badhanddoek is een praktisch cadeau voor iemand die zijn/haar zwemdiploma heeft behaald. Een groot formaat handdoek is ideaal voor het opdrogen van de zwemmer en het oprollen om als kussen te gebruiken.

5. Zwemkleding

Nieuwe zwemkleding is altijd een leuk cadeau voor iemand die zijn/haar zwemdiploma heeft ontvangen. Of het nu gaat om een badpak, zwembroek of rash guard, nieuwe kleding kan hen aanmoedigen om verder te gaan met zwemmen en hen tegelijkertijd helpen er goed uit te zien in het zwembad.

Onthoud dat elke kind uniek is en dat het belangrijk is om het specifieke niveau van vaardigheid en interesses in overweging te nemen bij het uitzoeken van een cadeau. Het belangrijkste is dat het cadeau de zwemmer aanmoedigt om verder te gaan met zwemmen en hen blij maakt.

Op zoek naar cadeautips voor een jongen of meisje? 

Cadeau meisje 5 jaar

Cadeau jongen 5 jaar

Cadeau meisje 6 jaar

Cadeau jongen 6 jaar

Cadeau meisje 7 jaar

Cadeau jongen 7 jaar

Wanneer haalt een kind zijn A-diploma? 

Een kind kan een A-diploma halen na het voltooien van een zwemtest of zwemles waarbij ze bepaalde vaardigheden en technieken moeten aantonen, zoals het afstand zwemmen, duiken en veilig uit het water komen. De exacte criteria verschillen per zwembad of zwemschool, maar meestal moeten kinderen een bepaalde afstand zwemmen zonder hulp, en moeten ze bepaalde vaardigheden uitvoeren onder toezicht van een instructeur.

Wanneer haalt een kind zijn B-diploma? 

Een kind kan het B-diploma halen wanneer ze bepaalde zwemvaardigheden en -technieken aan kunnen tonen die verder gaan dan het A-diploma. De precieze criteria verschillen per zwembad of zwemschool, maar meestal omvatten ze:

  • Zwemmen over een grotere afstand, meestal 25 tot 50 meter.
  • Zwemmen in verschillende stijlen, zoals borstcrawl, rugcrawl en schoolslag.
  • Duiken en opstijgen van de bodem van het zwembad.
  • Het uitvoeren van bepaalde bewegingen en vaardigheden, zoals draaien, keren en watertrappen.

Het B-diploma is meestal gericht op kinderen die verder willen gaan met zwemmen en hun vaardigheden willen verbeteren. Het verbetert ook de zelfredzaamheid in het water en vergroot de kans op het voorkomen van ongelukken.

Wanneer haalt een kind zijn C diploma?

Een kind kan het C-diploma halen wanneer ze nog meer geavanceerde zwemvaardigheden en -technieken hebben verworven en kunnen aantonen. De precieze criteria verschillen per zwembad of zwemschool, maar meestal omvatten ze:

  • Zwemmen over nog grotere afstanden, meestal 50 tot 100 meter.
  • Zwemmen in verschillende stijlen, zoals borstcrawl, rugcrawl en schoolslag, met nadruk op efficiëntie en snelheid.
  • Duiken en opstijgen van de bodem van het zwembad, en het uitvoeren van duiken in verschillende richtingen.
  • Het uitvoeren van geavanceerde bewegingen en vaardigheden, zoals wisselen tussen verschillende stijlen en het uitvoeren van draaien en keren.

    Het C-diploma is gericht op kinderen die verder willen gaan met zwemmen en die hun vaardigheden willen verbeteren. Het vergroot hun zelfvertrouwen in het water en vergroot de kans op het voorkomen van ongelukken. Het kan ook een verplichting zijn voor kinderen die willen deelnemen aan zwemcompetities.

Leuk Cadeau nodig? 
 
 
Geef een antwoord