10x Leukste cadeaus voor meisjes van 4 jaar in 2024

cadeau meisje 4 jaar

Gefeliciteerd! Je eigen dochter, het dochtertje van vrienden, een buurmeisje of je nichtje wordt 4 jaar. Een cadeau voor een meisje van 4 jaar kan een hele uitdaging zijn. 

Ze gaan vanaf deze leeftijd naar de basisschool, waar ze een spannende tijd tegemoet gaan. We geven hieronder 10 cadeau-opties die geschikt zijn voor meisjes van 4 jaar. 

Tip: Onlangs zijn de verkiezingen voor speelgoed van het jaar geweest. De winnaars van het speelgoed van het jaar 2023 staan hier. 

10 Cadeautips voor een 4-jarig meisje

1. Knutsel- en creativiteitssets

Leuke knutselsets! Deze kunnen variëren van simpele kleurboeken en verfpotloden tot sets met wol, verf en lijm. Deze sets geven kinderen de kans om hun creativiteit te uiten en hun fijne motorische vaardigheden te ontwikkelen. Een erg leuk cadeau voor een meisje van 4 jaar.

2. Poppen en accessoires 

Poppen zijn een geweldige manier om kinderen te helpen hun sociale vaardigheden te ontwikkelen en te leren hoe ze met anderen moeten communiceren. Er zijn veel verschillende poppen beschikbaar, van traditionele poppen tot moderne, interactieve poppen die kinderen kunnen programmeren.

Baby Annabell Sweetie voor Baby's – Babypop 30 cm

★★★★★
14,99
as of 5 juli 2024 3:18 pm

3.  Bouwblokken of logische denk- en puzzelspellen.

Dit zijn ook leuke cadeauopties voor meisjes van 4 jaar. Met deze soorten speelgoed kunnen ze torens bouwen en lekker bezig zijn. 

4. Poppenhuizen

Met poppenhuizen kan een meisje van 4 jaar haar sociale vaardigheden ontwikkelen en leren hoe ze verhalen kan vertellen.  Op deze leeftijd vinden ze het erg leuk om met poppen te spelen!

5. Boeken voor 4 jarige meisjes

Boekjes of Voorleesboekjes zijn misschien wel het leukste cadeau wat je een meisje kan geven. Er zijn veel verschillende boeken, van prentenboeken tot boeken met korte verhalen, en kinderen van deze leeftijd zullen vaak geïnteresseerd zijn in boeken over dieren, verhalen en avonturen. Genoeg keuze om lekker samen met je dochter boekje te lezen voor het slapen gaan. 

6. Playmobil voor meisjes van 4 jaar

Speelgoed dat al jaren lang populair is: Playmobil. Het merk biedt vele sets aan, zo is er voor ieder wat wils. Je hebt bijvoorbeeld sets waarbij je je eigen prinsessenkasteel of paardenmanege kan bouwen, hoe leuk!  Playmobil is een leuk cadeau waar een meisje van 4 goed mee kan spelen en veel plezier aan zal hebben.

PLAYMOBIL Princess Paardrijlessen – 70450

★★★★★
29,99
as of 5 juli 2024 3:18 pm

7. Spelletjes voor een 4-jarig meisje

Jong of oud: spelletjes zijn altijd een leuk cadeau. Vanaf 4 jaar beginnen kindjes echt goed mee te kunnen spelen met spelletjes. Ze beginnen de regels en verhoudingen wat beter te begrijpen. Bovendien stimuleren veel spelletjes de ontwikkeling van een kind. Onderstaande spelletjes zijn geschikt voor 4-jarige.

8. Houten speelgoedkeukentje

Op zoek naar een houten kinderkeuken? Meisjes van 4 jaar hebben een grote fantasie en kunnen zich uren vermaken in hun eigen speelgoedkeukentje. Geef het meisje een onvergetelijke feestje met een speelgoedkeukentje. 

Houten kinderkeuken Chef Deluxe XL wit

★★★★★

9. Step voor 4 jarigen

Als je op zoek bent naar een groter cadeau, denk dan bijvoorbeeld aan een step. Op deze leeftijd ontwikkelen kinderen hun motorische vaardigheden en een fiets of step kan haar helpen actief te blijven of lekker naar school te steppen.

10. Barbiepoppen

Barbies zijn al tientallen jaren populair en bieden meisjes de mogelijkheid om hun creativiteit en verbeeldingskracht te uiten tijdens het spelen. Er zijn verschillende soorten Barbies beschikbaar, zoals modepoppen, prinsessen, beroemdheden en zelfs Barbies gebaseerd op films of tv-shows. Je kunt ook extra accessoires toevoegen, zoals kledingsets, een Barbiehuis of een auto, om haar speelervaring nog leuker te maken. Met een Barbie kan ze allerlei avonturen bedenken en haar eigen verhalen verzinnen. Het is een klassiek cadeau waar veel meisjes dol op zijn.

Op zoek naar meer cadeaus? Bekijk ook eens een cadeau voor een jongen van 4 jaar of cadeautjes voor een 4 jarig kind.  

Een meisje van 4 jaar kan meestal

 • Eenvoudige zinnen maken en begrijpen
 • Namen van voorwerpen, kleuren en vormen herkennen en benoemen
 • Eenvoudige verhalen en boeken begrijpen en navertellen
 • Tellen tot 10 en eenvoudige sommen maken, zoals 1+1=2
 • Eenvoudige puzzels maken
 • Tekeningen maken en kleuren binnen de lijnen
 • Eenvoudige instructies begrijpen en uitvoeren
 • Zichzelf aankleden met hulp
 • Zelfstandig eten met bestek
 • Samen spelen met andere kinderen
 • Gevoelens uiten en emoties herkennen bij anderen
 

Wat zijn leuke cadeautjes voor 4 jarige meisjes? 

Op deze leeftijd houden kinderen van speelgoed dat hun prikkelt en hun creativiteit stimuleert. Hieronder vind je enkele ideeën voor speelgoed dat geschikt is voor een meisje van 4 jaar.

Een geweldig speeltje voor een 4-jarige meid is een poppenhuis. Met een poppenhuis kan je kind haar eigen wereld creëren en haar fantasie de vrije loop laten. Kies een poppenhuis dat groot genoeg is voor haar om mee te spelen en dat is voorzien van meubels en accessoires. Voor meisjes van 4 jaar zijn er ook veel opties voor creatief speelgoed, zoals een schilderset, klei, of een naaiset. Met deze materialen kan je kind haar artistieke vaardigheden ontwikkelen en haar eigen kunstwerken maken.

Een ander speeltje dat geschikt is voor een 4-jarige meid, is een bouwset. Denk aan blokken, magnetische bouwstenen of een bouwpakket voor een trein of vliegtuig. Tot slot zijn er ook educatieve speelgoedopties die geschikt zijn voor 4-jarigen, zoals bordspellen, geheugenspelletjes, en speelgoed dat kleuren en vormen leert herkennen. 

Delen is lief