10x leukste cadeaus voor een meisje van 11 jaar (2023)

Ben je op zoek naar een leuk cadeautje voor een meisje van 11 jaar? Bijvoorbeeld voor je eigen dochter die 11 jaar wordt, je nichtje of het vriendinnetje van je kind?  

Het geven van een cadeau aan een meid van 11 jaar kan een leuke uitdaging zijn. Ze zitten in principe nog in groep 7 of 8, maar de middelbare school komt ook dichtbij. Hieronder hebben we 10 leuke cadeautips, waarmee we je graag helpen om een geschikt cadeau te vinden voor een verjaardag, kerst of sinterklaas

cadeau meisje 11 jaar

Cadeautjes voor 11-jarig meiden

Er zijn veel verschillende cadeau-ideeën voor meisjes van 11 jaar, afhankelijk van hun interesses en smaken. Hier zijn enkele voorbeelden:

1. Skeelers

Skeeleren is tegenwoordig weer helemaal hip. Het is natuurlijk ook een hele leuke manier van bewegen. Vaak doen ze dit lekker buiten samen met een vriendinnetje. Goed om te weten: de gemiddelde schoenmaat van een meisje van 11 jaar is tussen de 37 en 38. Skeelers zijn een leuk cadeau waar een sportieve meid veel plezier aan zal beleven. 

2. Zitzak

Een meisje van 11 begint zelfstandig te worden en kan zich meer gaan terugtrekken in haar kamer. Een zitzak is dan ook een leuke accessoire voor een echte meidenkamer waar de jarige in kan relaxen. Alleen, of gezellig met haar vriendinnen.

3. Boeken voor 11 jarigen

Lezen is een goede manier om de geest te stimuleren, dus een boek over een onderwerp waar het meisje van houdt, zoals fictie, avontuur of biografieën kan een geweldig cadeau zijn.

4. Onesie 

Meisjes van 11 jaar zijn vaak lekker aan het chillen op de bank. Een huispak is heerlijk voor op de bank of op bed. Hier maak je haar zeker blij mee. 

 

4. Make-up set 

Veel meiden beginnen rond deze leeftijd te experimenteren met make-up. Hoe leuk is het dan om ze een eigen make-up set te geven. Bovendien hoeft een leuk palet helemaal niet zo duur te zijn. Hieronder staan verschillende oogschaduwpaletten waar je een 11-jarig meisje superblij mee maakt. 
 

6. Buitenspeelgoed

Een iets duurder cadeau, maar wel een hele leuke: een trampoline! Kinderen en tieners kunnen zich uren vermaken op een trampoline. Ga voor extra veiligheid en kies voor een trampoline mét veiligheidsnet. Wees je wel bewust of de ouders het ook zo leuk vinden. 😉 

7. Rugzakken

Een rugzak is een ideaal cadeau meisjes die bijna naar de middelbare school gaan. Ga voor een stevige rugzak waarmee ze nog jaren vooruit kunnen. De kleur zwart is een neutrale kleur die voor elk kind geschikt is. 

8. Oorbellen

Meiden van 11 zijn zijn vaak geïnteresseerd in mode en accessoires, dus nieuwe oorbellen is een cadeau waar ze erg blij van worden. De meesten meisjes van 11 hebben ook al gaatjes, dus zijn al helemaal voorbereid op mooie oorbellen. 

9. Schoonheidsset

Verzorging en make-up mag zeker niet ontbreken op deze leeftijd, dus een set met verzorgingsproducten of een eerste make-up set zou een geweldig cadeau zijn.

10. Speelgoed

Speelgoed zoals Diamond painting, Barbies of poppenhuizen zijn altijd een hit bij meisjes van deze leeftijd.

 

Juist op zoek naar een cadeau voor een jongen van 11 jaar? Bekijk ook onze cadeautips voor een jongen van 11 jaar.

Wat is een leuk cadeau voor een meid van 11 jaar?

Een cadeau uitzoeken voor een kind kan een hele uitdaging zijn. Want wat vinden kinderen tegenwoordig nu écht leuk? Om daar achter te komen kijken we eerst naar het leven van een 11-jarige. 

  1. Sporten: Veel meisjes van 11 zijn actief en houden van sporten zoals gymnastiek, zwemmen, voetbal of dansen.

  2. Muziek en dans: Sommige meisjes houden van zingen, dansen of instrumenten bespelen.

  3. Lekker knutselen,schilderen of tekenen: Ze houden zich bezig met schilderen, tekenen, knutselen en andere creatieve activiteiten.

  4. Technologie: Veel kinderen van 11 zijn geïnteresseerd in technologie en kunnen bijvoorbeeld al computer- en mobiele-app-vaardigheden hebben.

  5. Lezen: Veel meisjes van deze leeftijd houden van lezen en hebben al een uitgebreide leeslijst.

  6. Sociale activiteiten: Bezig met vriendschappen en sociale activiteiten, zoals feestjes, clubs en andere groepen.

  7. School: Meestal bezig met de basisschool en gaan al bijna naar de middelbare school. 

Houd er rekening mee dat deze activiteiten kunnen variëren per individu en dat elk kind uniek is en op een eigen tempo groeit en ontwikkelt. Op zoek naar een cadeau voor een kind van 11 jaar? Bij kindcadeauexpert.nl zit je goed.