10x Leukste Cadeaus voor een jongen van 12 jaar (2024)

cadeau jongen 12 jaar

Het is feest! Je kind, zoon, neefje, buurjongen wordt bijna 12 jaar. Een mooie leeftijd waarop veel gebeurt. Op zoek naar het perfecte cadeau voor die speciale 12-jarige jongen in je leven? Het kan een uitdaging zijn om iets te vinden dat zowel zijn leeftijdsgroep als persoonlijke interesses weerspiegelt.  Bekijk hier 10 leuke cadeaus, geschikt voor verjaardagen, Sinterklaas en kerst.

Originele cadeaus voor een jongen van 12

1. Games

Veel jongens van 12 jaar zijn dol op gamen, dus een nieuwe video game voor een online game zou een geweldig cadeau zijn.

2. Sportaccessoires 

Jongens van 12 jaar houden vaak van sporten, dus een nieuwe voetbal, basketbal of honkbal bat zou een geweldig cadeau zijn. Hiermee kunnen ze samen met vriendjes spelen zijn ze nog lekker buiten ook. 

3. Rugzak

Ideaal wanneer je zoon van 12 naar de middelbare school gaat. Deze rugzakken zijn zeer geschikt voor boeken, maar ook voor zijn smartphone. 

4. Boeken

Lezen is een goede manier om de geest te stimuleren, dus een boek over een onderwerp waar de jongen van houdt, zoals sport, avontuur of fictie, kan een geweldig cadeau zijn.

5. Gadgets

Jongens van 12 houden vaak van technologie, dus een nieuwe tablet of een slimme horloge zou een geweldig cadeau zijn.

6. Draadloze JBL speaker  

Een draadloze speaker is een cadeau waar je de gemiddelde 12-jarige jongen dolblij mee maakt. Met een draadloze speaker  kan de 12-jarige zijn muziek overal mee naar toe nemen. Ideaal voor op vakantie, school of voor het sporten. 

7. Drone

Speelgoeddrone – Jongens van 12 jaar vinden technologie geweldig, dus een speelgoeddrone is een geweldig cadeau.

8. Lego Technic

Lego Technic is een complexere en uitdagendere versie van de klassieke Lego-sets, en is geschikt voor jongens die graag dingen bouwen en uitdagingen aangaan.

9. VR-headset

Virtual Reality is een nieuwe en opwindende technologie, en een VR-headset is een leuk cadeau voor jongens van 12.

10. Powerbank

Een superpraktisch cadeau voor alle pubers die niet zonder hun telefoon kunnen: een powerbank! Daarmee kan de ontvanger van je cadeau zijn telefoon altijd opladen, waar hij ook is.

Op zoek naar een cadeau voor een meid van 12 jaar? Ook deze vind je eenvoudig bij kindcadeauexpert.nl. Liever een genderneutraal cadeau. Bekijk dan een cadeau voor een kind van 12 jaar

Wat kan een jongen van 12 jaar?

 1. 12 jarigen denk aan persoonlijke hygiene, zoals tanden poetsen, douchen en handen wassen.
 2. Jongen van 12 jaar kunnen zichzelf aankleden en zichzelf verzorgen, inclusief het strikken van veters.
 3. Zelfstandig maaltijden klaarmaken met minimale hulp, zoals het smeren van boterhammen of het bereiden van eenvoudige snacks.
 4. 12 jarige jongens kunnen verantwoordelijkheid nemen voor het opruimen van zijn eigen kamer en persoonlijke spullen.
 5. Schoolwerk, zoals huiswerk maken en eenvoudige taken organiseren.
 6. Eenvoudige huishoudelijke taken uitvoeren, zoals de tafel dekken, de afwas doen of helpen met boodschappen.
 7. Basiskennis hebben van geld en het uitvoeren van eenvoudige transacties, zoals het tellen van munten en biljetten.
 8. Een jongen van 12 kan eenvoudige klusjes uitvoeren in de tuin, zoals het water geven van planten of het opruimen van bladeren.
 9. Ze weten vaak al veel van technologische apparaten, zoals een computer, tablet of smartphone, inclusief het navigeren op het internet en het gebruik van basisapplicaties.
 10. Deelnemen aan sportieve activiteiten en buitenspelen, waarbij hij zijn coördinatie en motorische vaardigheden ontwikkelt.
 • 1. Wat zijn populaire cadeaus voor een 12-jarige jongen?

  Populaire cadeaus voor 12-jarigen zijn onder andere boeken, creatieve knutselsets, gadgets, sieraden, sportartikelen en mode-accessoires.

 • 2. Welk soort boeken zijn geschikt voor een 12-jarig jongen?

  Boeken met avonturen, fantasy, mysteries of boeken die passen bij haar interesses zoals science fiction, geschiedenis of biografieën kunnen geschikt zijn.

 • 3. Welke creatieve cadeaus zijn geschikt voor een jongen van 12 jaar?

  Creatieve cadeaus kunnen bestaan uit teken- en schildermaterialen, brei- of haaksets, sieradenmaaksets of zelfs een DIY-robotbouwset.

Delen is lief