9x Leukste Cadeaus voor een meisje van 6 jaar

Een zesde verjaardag is een bijzonder moment voor elke ouder en hun kind. Wanneer je op zoek bent naar een cadeau voor een 6-jarig meisje, kan het soms lastig zijn om te beslissen wat geschikt is. Hieronder geven we een overzicht van enkele populaire opties. Bekijk hier 10 leuke cadeautjes voor 6-jarige meiden. Voor elke gelegenheid: van een verjaardag tot Sinterklaas of kerst.

Bekijk hier ook alle cadeaus voor een jongen van 6 jaar

 

 
cadeau meisje 6 jaar

Cadeaus voor een 6-jarig meisje: een overzicht van de leukste opties

1. Knutselspullen

Meisjes van deze leeftijd houden vaak van knutselen en creatief zijn. U kunt kiezen voor een set met verf, stiften of klei.

2. Speelgoedkeuken

Een speelgoedkeuken is een erg praktisch cadeau voor meiden. Ze kunnen hun verbeelding gebruiken om te spelen alsof ze een echte kok zijn.

3. Puzzels en Bordspellen

Puzzels en bordspellen zijn een leuke manier om de probleemoplossende vaardigheden van een meisje van 6 te verbeteren.

4. Boeken voor 6 jarige meisjes

Boeken zijn een leuk cadeau voor kinderen van deze leeftijd. Kies voor een boek met een leuke verhaallijn of een boek met plaatjes.

5. Barbies

Wie kent dit populaire speelgoed niet? Meiden van 6 vinden dit een super leuk cadeau waar ze graag mee spelen.

6. Speelgoed van L.O.L. Surprise

Een speelgoedmerk dat erg populair is onder jonge meiden, is het merk L.O.L. Surprise. De speelpoppen zijn verpakt in een bal, waardoor het altijd een verrassing is welke pop je krijgt. Ook kun je allerlei leuke extra’s kopen zoals losse poppen, speelsets en zelfs knutselsets van L.O.L. Surprise.

7. Totum Unicorn knutselspullen

Roze, glitters én knutselspullen maken bijna elk meisje van 6 jaar wel enthousiast. Ook al is hun spanningsboog nog niet superhoog, met een beetje hulp van papa of mama kan ze zelf hele leuke dingen maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze knutselsets van Totum Unicorn? Hiermee kan ze zelf diamond painten, een sieradendoosje maken, een boekje maken of zelf sieraden maken.

8. Gadgets

Dit soort dingen wordt steeds interessanter voor als je kind lekker op de bank wil zitten of juist graag statistieken wil bijhouden, dus een nieuwe tablet of een slimme horloge zou een geweldig cadeau zijn.

9. Frozen

Frozen: een regelrechte hit onder alle kleuters, zo ook onder meisjes van 6 jaar. Je maakt een meisje in deze leeftijd bijna niet blijer dan met een echte Elsa-jurk of andere leuke spulletjes van Frozen. Bekijk hier een selectie van leuke Frozen-items voor kleuters.

10. LEGO (voor meiden)

En ook LEGO is op deze leeftijd enorm populair. Er is zelfs speciaal lego voor meiden, bijvoorbeeld van Disney Frozen, maar eigenlijk is alle LEGO leuk om cadeau te geven én te krijgen, ongeacht of de ontvanger een jongetje of meisje is.

 

Wat kan een meisje van 6 jaar?

Een kind van 6 jaar kan veel fysieke vaardigheden beheersen. Hier zijn enkele voorbeelden:

 1. Lopen: Een meisje van 6 jaar kan zonder problemen lopen en rennen.
 2. Springen: Meiden van 6 jaar kunnen al springen, bijvoorbeeld over een kleine hindernis.
 3. Balans: Kinderen kunnen vaak hun balans behouden tijdens het lopen op een smal pad of tijdens het spelen met een bal.
 4. Traplopen: Kinderen van deze leeftijd kunnen zonder hulp traplopen.
 5. Fietsen: Een meisje van 6 jaar kan fietsen met hulp van zijwieltjes.
 6. Zwemmen: Een meisje van 6 jaar kan zwemmen met hulp of in een zwemband en heeft dus al vaak een zwemdiploma behaald..
 7. Klimmen: Ze kunnen klimmen op speeltoestellen of bijvoorbeeld in een boom.

 

meisje van 6 jaar met een cadeautje

Wat zijn goede tips voor het inpakken van cadeautjes?

Er zijn verschillende manieren om een cadeau voor een meisje in te pakken, en sommige tips die je kunt overwegen zijn:

 1. Kies een leuk en kleurrijk cadeaupapier: Meiden van 6 jaar zijn vaak aangetrokken tot heldere kleuren en grappige afbeeldingen, dus probeer een papier te kiezen dat de aandacht trekt en hen enthousiast maakt.

 2. Maak gebruik van verpakkingsaccessoires: voeg slingers, ballonnen of stickers toe aan het cadeau om het extra speciaal te maken.

 3. Probeer iets te maken: Meisjes van 6 jaar houden van knutselen en zullen zich waarschijnlijk veel meer verheugen op een cadeau als ze zelf iets hebben kunnen toevoegen aan de verpakking.

 4. Gebruik hun favoriete karakters: kinderen hebben vaak favoriete tv-shows, films of stripfiguren, dus probeer een verpakking te vinden die deze karakters bevat om het cadeau nog speciaaler te maken.

 5. Maak het persoonlijk: schrijf een persoonlijke boodschap op een kaart of etiket en bevestig dit aan het cadeau, dit zal de emotionele waarde verhogen en het kind nog blijer maken met het cadeau.