Leukste cadeaus voor meisjes van 5 jaar

cadeau meisje 5 jaar

Gefeliciteerd! Je dochter, nichtje of buurmeisje is 5 jaar geworden. Een cadeau voor een meisje van 5 jaar kan een geweldige manier zijn om haar nieuwsgierigheid, fantasie en sociale vaardigheden te stimuleren. Wat geef je nu cadeau een meisje van 5? Hieronder hebben we 10 cadeautips voor een meid van 5 jaar. 

 

Cadeaus en speelgoed voor een 5 jarig meisje

1. Educatief speelgoed

Een van de populairste cadeau-opties voor meisjes van 5 jaar zijn educatieve speelgoed. Dit kan variëren van speelgoed dat gericht is op rekenen, spelling of lezen, tot wetenschaps- en technologie speelgoed. Deze soorten speelgoed geven kinderen de kans om nieuwe vaardigheden te leren op een leuke en interactieve manier.

2.Poppen en Barbies

Een andere geweldige cadeauoptie voor meisjes van 5 jaar zijn poppen en accessoires. Poppen zijn een geweldige manier om kinderen te helpen hun sociale vaardigheden te ontwikkelen en te leren hoe ze met anderen moeten communiceren. Er zijn veel verschillende poppen beschikbaar, van traditionele poppen tot moderne, interactieve poppen die kinderen kunnen programmeren.

3. Keuken en Poppenhuizen

Speelgoed dat gericht is op verhalen vertellen en rollenspel zoals huisjes, keukentjes, poppenhuizen en accessoires zijn ook een geweldige manier om kinderen te helpen hun sociale vaardigheden te ontwikkelen en te leren hoe ze verhalen kunnen vertellen.

4. Knutsel speelgoed

Speelgoed dat gericht is op het ontwikkelen van de fijne motoriek, zoals knutsel- en teken- en schildersets, zijn ook een geweldige cadeauoptie voor een meisje van 5 jaar. Deze soorten speelgoed helpen kinderen hun fijne motorische vaardigheden te ontwikkelen en hun creativiteit te stimuleren.

 

5. Boeken voor 5 jarige meisjes

Ten slotte zijn boeken een geweldige cadeautjes voor een meisje van 5 jaar. Boeken helpen kinderen hun leesvaardigheden te ontwikkelen en hun verbeelding te stimuleren. Er zijn veel verschillende boeken beschikbaar, van prentenboeken tot boeken met korte verhalen, en kinderen van deze leeftijd zullen vaak geïnteresseerd zijn in boeken over dieren, verhalen en avonturen.

6. Spullen van Frozen

Frozen: een regelrechte hit onder alle kleuters, zo ook onder meisjes van 5 jaar. Je maakt een meisje in deze leeftijd bijna niet blijer dan met een echte Elsa-jurk of andere leuke spulletjes van Frozen. Bekijk hier een selectie van leuke Frozen-items voor kleuters.

7. Totum Unicorn sets

Wat dacht je bijvoorbeeld van deze knutselsets van Totum Unicorn? Hiermee kan ze zelf diamond painten, een sieradendoosje maken, een boekje maken of zelf sieraden maken.

8. Puzzels

Een meisje van 5 heeft nog geen optimalie spanningsboog, maar een puzzel maken is altijd leuk. Ook al doe je er een paar dagen over. Kies voor een puzzel met niet te veel stukjes, zodat het goed te doen is voor het meisje. Deze puzzels zijn geschikt voor kinderen van 5 jaar.

9. Step

Heeft het meisje nog geen step? Dan is dat superleuk om cadeau te geven, want dit stimuleert het kindje om lekker buiten te spelen en bevordert ook de coördinatie.

10. Spelletjes voor meisjes van 5 jaar

Als een meisje 5 jaar is, kan het ook al goed spelletjes spelen. Ga vooral voor een kort en makkelijk spelletje dat niet langer dan een kwartier duurt. 

Dit zijn bijvoorbeeld vier leuke spelletjes om cadeau te geven aan een meisje van 5 jaar: