De leukste cadeaus voor een meisje van 12 jaar (2023)

meisje 12 jaar naar school

Op zoek naar een leuk verjaardagscadeau, sinterklaascadeau of kerstcadeau voor een 12-jarig meisje? Meiden op deze leeftijd zijn volop bezig met zichzelf ontdekken en hun persoonlijke stijl verder uit te werken. Of ze nu van mode, muziek, technologie of creatieve hobby’s houden, er is altijd een cadeau te vinden dat bij hen past. Hieronder geven we je 12 leuke tips voor cadeautjes die zeker in de smaak zullen vallen bij een 12-jarig meid. 

Cadeautips voor een 12-jarige meid: een overzicht van de leukste opties

 

1. Een gezelschapsspel of puzzel

Een gezelschapsspel of puzzel is een perfect cadeau voor meiden van 12 die houden van uitdagingen en gezelligheid. Kies voor een leuk en uitdagend spel of puzzel dat ze samen met vrienden of familie kan spelen.

2. Een pop-up selfie camera

Deze leeftijd is het perfecte moment om haar te leren hoe ze haar foto’s op een leuke manier kan nemen en delen. Een pop-up selfie camera is een ontzettend leuk cadeau voor meiden die houden van fotografie en sociale media.

3. Een creatieve hobby kit voor 12 jarigen

Of het nu gaat om schilderen, breien of andere creatieve hobby’s, een kit is altijd een geweldig cadeau. Kies voor een kit met alles wat ze nodig heeft om haar hobby te starten, of geef haar iets om haar huidige hobby uit te breiden.

4. Een mooie armband of ketting

Sieraden zijn altijd een handig cadeau voor meisjes van 12. Kies voor een mooie armband of ketting die bij de persoonlijke stijl van het meisje past en die ze graag wil dragen.

5. Een muziekinstrument

Of het nu gaat om een ukulele, een klavecimbel of een ander instrument, een muziekinstrument is altijd een geweldig cadeau voor meiden die houden van muziek.

6. Polaroids

Geef haar de mogelijkheid om haar foto’s op een leuke en creatieve manier te vertonen door haar een fotolijst met polaroids te geven. Hiermee kan ze haar mooiste momenten vastleggen en deze altijd bij de hand hebben.

7. Rituals producten

Producten van Rituals zijn erg populair bij de dames en ook bij meiden van 12 begint de interesse in heerlijke showergels, bodyscrubs en bodylotions te komen. Rituals-producten zijn dan ook altijd een goed cadeau! Ga voor een complete giftset met verschillende producten of koop een product uit de favoriete lijn van de ontvanger van het cadeau.  
 

8. Een waterfles

Een personaliseerbare waterfles is een praktisch en stijlvol cadeau voor meiden die graag op pad gaan. Laat haar de waterfles personaliseren met haar naam of lievelingsafbeelding, zodat ze altijd weet welke waterfles van haar is. Deze kan ze dan binnenkort meenemen naar de middelbare school. 

9. Oordopjes  

Hoe fijn is het om even lekker op de bank te zitten om naar je favoriete programma of muziek te luisteren. Voor meiden van 12 jaar is dit een super leuk cadeau omdat ze het zeker weten vaak gaan gebruiken. 

10. Leesboeken voor meiden van 12 jaar

Sommige pubers houden er wel van andere niet: lezen. Maar als je eenmaal bent begonnen met een goed boek dan kun je niet meer stoppen, zelfs pubers niet. Bovendien is lezen erg goed voor de ontwikkeling van een kind. Een boek is dan ook een erg leuk verjaardagscadeau voor een meisje van 12 die houdt van lezen. 
 
 

11. Een smartwatch

Een smartwatch is een perfect cadeau voor meiden die technologie liefhebben. Hiermee krijgt ze toegang tot allerlei apps, activiteitstracking en meer, en ze kan het horloge gemakkelijk aanpassen aan haar persoonlijke stijl.

12. Een planner voor meisjes van 12

Veel meiden en kinderen van 12 gaan voor het eerst naar de middelbare school of misschien zelfs al naar de tweede klas. Hoe dan ook: er komt ineens een flinke stapel huiswerk bij en goed plannen, is dan ook belangrijker dan ooit. Dat wordt een stuk makkelijker én leuker met een hippe planner voor 2023. Helemaal klaar voor een nieuw jaar!

Wat is een leuk cadeau voor een meisje van 12 jaar?

cadeau Meisje die haar verjaardag viert
  • Een leuk cadeautje voor een 12-jarige meid zou kunnen zijn:
  • Een mooie tas of rugzak voor school
  • Een pop-up selfie camera
  • Een creatieve hobby kit, zoals schilderen of breien
  • Een gezelschapsspel of een puzzel
  • Een mooie armband of ketting
  • Een muziekinstrument, zoals een ukulele of een klavecimbel

Een meisje van 12: 

  • Zit in groep 8 of in de eerste klas van de middelbare school
  • Leert op de middelbare school nieuwe vakken, maar is ook al met taal bezig.
  • Begint een duidelijke eigen mening te ontwikkelen en wordt zelfstandiger.

In groep 8 wordt er vaak veel aandacht besteed aan de voorbereiding op de middelbare school. Zo worden er bijvoorbeeld open dagen georganiseerd en krijgen leerlingen informatie over verschillende scholen en schooltypen. Daarnaast wordt er in groep 8 ook aandacht besteed aan het maken van een goede keuze voor de middelbare school en het leren van studievaardigheden.

Zoek je een cadeau voor een jongen van 12 jaar of een cadeau voor een kind van 12 jaar? Bij Kindcadeauexpert.nl geven we veel tips over cadeaus.