Er zijn verschillende keurmerken voor speelgoed die erop gericht zijn om de kwaliteit en veiligheid van speelgoed te waarborgen. Hieronder zijn enkele van de meest bekende keurmerken voor speelgoed:

 

keurmerken voor speelgoed

Waar moet je op letten bij speelgoed voor kinderen?

 

  1. CE-markering: Dit is een Europese markering die aangeeft dat het speelgoed voldoet aan de Europese veiligheidsnormen.

  2. EN71: Dit is de Europese norm voor speelgoedveiligheid en dekken aspecten zoals chemische samenstelling, brandveiligheid en kleine onderdelen die ingeslikt kunnen worden.

  3. ASTM: Dit is een Amerikaanse organisatie die normen opstelt voor speelgoedveiligheid en -kwaliteit.

  4. ISO 8124: Dit is een internationale norm voor speelgoedveiligheid die richtlijnen geeft voor onder andere chemische samenstelling, brandveiligheid en kleine onderdelen.

  5. BPA-vrij: BPA (Bisfenol A) is een chemische stof die in sommige plastic speelgoed voorkomt en die schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Een speelgoed dat “BPA-vrij” is, betekent dat het geen BPA bevat en dus veiliger is voor je kind.

Het is belangrijk om te onthouden dat dit slechts een aantal van de vele keurmerken voor speelgoed zijn en het is aanbevolen om altijd het label en de informatie op de verpakking te controleren voordat je speelgoed aanschaft. Vooral bij jongere kinderen van 1 jaar of een kind van 2 jaar die een cadeau krijgen is veiligheid extra belangrijk. 

Geef een antwoord