10x Leukste cadeaus voor een meisje van 2 jaar (2023)

Woehoe! Je kleine meid is 2 jaar geworden, of misschien je buurmeisje of nichtje. Het vinden van het perfecte cadeau voor een meisje van 2 jaar kan zeker een uitdaging zijn, maar met de juiste aanpak komt het altijd goed. 

Hieronder staan enkele cadeau tips en suggesties die je kunt gebruiken bij het vinden van het perfecte cadeau voor een meid van 2 jaar. Ideaals als inspiratie voor leuke cadeautje voor haar Verjaardag of Sinterklaas of Kerst.

Cadeau voor een jongen nodig? Bekijk ook cadeaus voor een jongen van 2 jaar.

 
cadeau meisje 2 jaar

Leukste cadeautjes en speelgoed voor een meisje van 2 jaar

1. Educatief speelgoed

Meiden van 2 jaar zijn volop bezig met het ontdekken van de wereld om hen heen. Educatieve speelgoed is dan een uitstekende keuze omdat het hen helpt om nieuwe dingen te leren en ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan blokken, puzzels of boekjes met plaatjes.

 

3. Poppenhuis of keukenset

Een cadeau waarmee het kind actief betrokken is, is altijd een goede keuze. Denk bijvoorbeeld aan een poppenhuis, keukenset of verkleedkist waarmee ze zich uren kunnen vermaken.

4. Houten speelgoed

2-jarige meisjes zijn nog jong en hebben niet altijd de motorische vaardigheden om complex speelgoed te gebruiken. Kies daarom voor speelgoed dat simpel is zoals houten speelgoed en niet te veel knoppen of stappen bevat.

5. Puzzels

Kies voor speelgoed van goede kwaliteit zoals puzzels. Dit zorgt niet alleen voor meer speelplezier, maar ook voor de veiligheid van het kind.

6. Kleurboeken

Kleurboeken zijn altijd een perfect cadeau om t leren tekenen en kunnen de tekenontwikkeling en verbeeldingskracht stimuleren.

7. Poppenspeelgoed

Veel meisjes hadden er vroeger één: een pop. Je nam je pop overal mee naar toe en verzorgde ‘m van top tot teen. Een speelgoedpop is een cadeau waar meisjes van 2 óók in 2023 nog veel plezier aan hebben. 

8. Duplo

Is een geweldig cadeau voor 2-jarige meisjes. Het is gemakkelijk vast te pakken, stimuleert de creativiteit en biedt veel speelmogelijkheden. Er zijn talloze sets beschikbaar, van dieren tot voertuigen tot hele steden.

9. Tekenspullen

Meisjes vinden het heerlijk om te tekenen en te kleuren. Kies voor veilige teken- en kleurspullen die geschikt zijn voor 2-jarigen.

10. Buitenspeelgoed voor 2 jarigen

Een 2-jarige is graag buiten en heeft behoefte aan beweging. Kies voor veilig buitenspeelgoed, zoals een zandbak, glijbaan of loopfiets.

Als je deze tips volgt, ben je verzekerd van een leuk en geschikt cadeau voor een meisje van 2 jaar. Veel succes met het vinden van het perfecte cadeau!

cadeau meisje 2 jaar

Wat kan een kind van 2 jaar al?

 • Eenvoudige woorden zeggen en begrijpen, zoals “mama”, “papa” en “bal”
 • Enkele zinnetjes zeggen, zoals “meer melk” of “ik wil spelen”
 • Begrijpen eenvoudige instructies, zoals “geef me de bal”
 • Voorwerpen herkennen en benoemen, zoals “hond”, “auto”, en “boek”
 • Eenvoudige puzzels maken met grote stukken
 • Tekenen met krijtjes of stiften
 • Rennen, springen en klimmen met hulp en toezicht
 • Zichzelf uitkleden met hulp
 • Zelfstandig drinken uit een beker met hulp
 • Sociale interactie initiëren, zoals zwaaien en knuffelen
 • Zich bewust zijn van emoties, zoals blij, boos of verdrietig, en deze emoties uitdrukken
 
Meer cadeautips nodig? Bekijk dan ook cadeaus voor een 2 jarig kind