10x Cadeautips voor een kind van 2 jaar

Een tweede verjaardag is een grote mijlpaal voor zowel ouders als kinderen. Hoewel een 2-jarige kind nog te jong is om veel speelgoed te waarderen, zijn er nog steeds veel leuke cadeau-opties beschikbaar. Hier zijn enkele ideeën voor een geschikt cadeau voor een 2-jarig kind.

Bekijk hier ook de leukste cadeaus voor een meisje van 2 jaar en cadeaus voor een jongen van 2 jaar. 

cadeau kind 2 jaar

De leukste cadeaus voor een 2-jarige

1. Bouwblokken

Bouwblokken zijn een klassiek speelgoed dat helpt bij de ontwikkeling van de fijne motoriek en ruimtelijk inzicht van een kind.

2. Knuffels

Kinderen van 2 jaar zijn vaak dol op knuffels en het kan een geweldig cadeau zijn voor een kind om een nieuwe knuffel te ontvangen.

 

3. Puzzels voor een kind van 2 

Kinderen van 2 jaar beginnen vaak te leren hoe ze puzzels te maken en dit is een geweldige manier om hun fijne motoriek en problemen oplossende vaardigheden te ontwikkelen.

 

4. Speelkeuken

Speelkeukens zijn een geweldig cadeau voor kinderen van 2 jaar oud omdat ze de fantasie aanwakkeren en hun sociale vaardigheden ontwikkelen.

 

5. Boeken

Boeken zijn een perfect cadeau voor een kind van 2 jaar oud omdat ze de liefde voor lezen aanwakkeren en de taalvaardigheid ontwikkelen.

 

6. Loopfiets

Bij een loopfiets kan een kind van 2 jaar oud alvast veel leren, omdat ze de balans en coördinatie ontwikkelen en de stap naar een echte fiets vergemakkelijken.

7. Bal

Een bal kan helpen om de motorische vaardigheden aan te moedigen en het sociale spelen te bevorderen.

8. Geluidenboek

Geluidenboeken zijn een geweldig cadeau voor kinderen van 2 jaar oud omdat ze de nieuwsgierigheid aanwakkeren en de taalvaardigheid ontwikkelen.

9. Duurzaam speelgoed voor een kind van 2 jaar

Duurzaam speelgoed zoals houten speelgoed of speelgoed gemaakt van veilige materialen is een geweldig cadeau voor een kind van 2 jaar oud omdat het veilig is voor de kinderen en de milieu.

10. Creatief speelgoed

Creatief speelgoed zoals verven, knutselen of tekenen sets kan een geweldig cadeau voor een kind van 2 jaar oud omdat het de creativiteit en verbeelding aanwakkert.

In welke fase zit een kind van 2 jaar

In deze fase begint het kind te begrijpen dat objecten bestaan onafhankelijk van hun aanwezigheid.
Kinderen leren dat objecten nog bestaan als ze niet zichtbaar zijn en beginnen te leren over de eigenschappen van objecten, zoals grootte, vorm en kleur. Kinderen beginnen ook te leren over de relaties tussen objecten, zoals stapelen en in elkaar passen.

  1. Lopen: Ze zijn vaak zelfstandig in staat om te lopen en beginnen vaak te lopen met een stevige pas.
  2. Klimmen: Kids van 2 jaar kunnen vaak klimmen op meubels en speeltoestellen, zoals een glijbaan of een trap.
  3. Springen: Jongens en meisjes van 2 jaar kunnen vaak springen met beide voeten tegelijkertijd, zoals bij het spelen op een trampoline.
  4. Balans: Kinderen van 2 jaar kunnen vaak hun balans vasthouden tijdens het lopen over een smal pad of een hinkelpad.
  5. Fijne motoriek: Hij of zij kan vaak kleine voorwerpen oppakken met hun vingertoppen en beginnen te leren hoe ze hun vingers te gebruiken voor precieze handelingen, zoals knippen met schaar of tekenen met een potlood.
  6. Coördinatie: Ze beginnen vaak met het ontwikkelen van een grotere coördinatie tussen hun handen en ogen, zoals bij het plaatsen van een blok in een doos of het werpen van een bal naar een doel.
  7. Stapelen: Ook kunnen vaak complexere stapelconstructies maken en beginnen te leren hoe ze hun ruimtelijk inzicht te gebruiken.