De leukste kraamcadeaus voor trotse ouders

Als je op kraambezoek gaat, wil je natuurlijk wel iets meenemen. Een schattige rompertje  of een leuk cadeautje mag dan niet ontbreken. Maar wil je de nieuwe ouders echt blij maken met een origineel of praktisch kraamcadeau? Hieronder vind je leuke kraamcadeau ideeën die zeker geschikt zijn. 

kraamcadeau ideeën

Handige kraamcadeaus voor de baby

Zachte dekentjes en knuffels 

Zachte dekentjes en knuffels zijn niet alleen schattig, maar ook enorm troostend voor de baby. Kies voor hypoallergene en veilige materialen.

Kleding in verschillende maten

Baby’s groeien zo snel, dus het is handig om kleding in verschillende maten te geven. Denk aan rompertjes, pyjama’s en sokjes in verschillende maten.

Babyboekjes en rammelaars

Stimuleer de ontwikkeling van de baby met leuke en educatieve boekjes en rammelaars. Kies voor veilige en duurzame materialen.

Little Dutch – Regenrammelaar hout FSC – Little Farm

★★★★★
9,95
as of 5 juli 2024 3:27 pm

Badproducten voor baby’s

Zachte badproducten zoals badolie, shampoo en bodylotion kunnen een welkome aanvulling zijn op de verzorgingsroutine van de baby.

Meyco Baby Uni badponcho – badstof – soft pink – 1-3 jaar

★★★★★
17,89
14,95
as of 5 juli 2024 3:27 pm

Luiertas

 Een goed uitgeruste luiertas is onmisbaar voor ouders die onderweg zijn met hun baby. Kies voor een ruime en handige tas met veel vakken en opbergmogelijkheden.

Luiertas – Mombag – Schoudertas – Verzorgingstas – Kraamcadeau – Groot – Olijf – Beige

★★★★★
39,99
32,95
as of 5 juli 2024 3:27 pm

Draagzak of draagdoek

Voor ouders die graag hun baby dicht bij zich willen dragen, kan een draagzak of draagdoek een geweldig cadeau zijn. Kies voor een ergonomisch en veilig model.

Famke® Draagdoek Zwart – Rekbaar – Biologisch Katoen – Ergonomisch – Draagzak – Tot 15KG

★★★★★
32,95
24,95
as of 5 juli 2024 3:27 pm

Babyspeelgoed

Stimuleer de ontwikkeling van de baby met leuk en educatief speelgoed, zoals rammelaars, bijtringen en knisperboekjes.

 • Wat is een kraamcadeau?

  Een kraamcadeau is een geschenk dat wordt gegeven aan pasgeboren baby's en hun ouders om hen te feliciteren met de komst van hun nieuwe gezinslid. Het is een traditionele gewoonte die al eeuwenlang wordt beoefend en een manier om de ouders te laten weten dat je aan hen denkt tijdens deze bijzondere periode in hun leven.

  Kraamcadeaus zijn niet alleen een gebaar van liefde en steun, maar kunnen ook een praktische hulp zijn voor de ouders die zich aan het aanpassen zijn aan hun nieuwe rol. Of het nu gaat om handige babyartikelen, persoonlijke cadeaus voor de ouders of zelfs iets voor de eerste weken na de bevalling, er zijn talloze opties om uit te kiezen.

  In deze blogpost zal ik een aantal van de leukste kraamcadeau ideeën voor ouders bespreken, zodat je de perfecte gift kunt vinden voor de aanstaande of nieuwe ouders in je leven.

 • Waarom is het geven van een kraamcadeau belangrijk?

  Het geven van een kraamcadeau is een mooie traditie die veel meer betekent dan alleen een geschenk. Het is een manier om je waardering en steun te tonen aan de ouders tijdens deze opwindende maar ook uitdagende periode in hun leven.

  Ten eerste is het een gebaar van liefde en gelukwensen. Het laat de ouders weten dat je aan hen denkt en dat je blij voor hen bent met de komst van hun nieuwe baby. Dit kan een enorme oppepper zijn, vooral voor ouders die zich misschien overweldigd voelen door alle veranderingen die een nieuwe baby met zich meebrengt.

  Daarnaast kan een kraamcadeau ook een praktische hulp zijn voor de ouders. Of het nu gaat om handige babyartikelen, cadeaubonnen voor maaltijdbezorging of zelfs een schoonmaakservice, elk geschenk kan een beetje stress wegnemen en de overgang naar het ouderschap vergemakkelijken.

  Ten slotte is het geven van een kraamcadeau een manier om de ouders te laten weten dat ze niet alleen zijn in deze reis. Het laat zien dat ze een steunende gemeenschap om zich heen hebben die klaarstaat om hen te helpen en aan te moedigen.

 • Milieuvriendelijke en duurzame kraamcadeaus

  Als je op zoek bent naar een milieuvriendelijk en duurzaam kraamcadeau, zijn er talloze opties om uit te kiezen. Hier zijn enkele ideeën:

  1. Ecologische luiers en verzorgingsproducten: Kies voor milieuvriendelijke luiers en verzorgingsproducten die gemaakt zijn van natuurlijke materialen en biologisch afbreekbaar zijn.

  2. Houten speelgoed: Houten speelgoed is niet alleen duurzaam, maar ook veilig en educatief voor de baby.

  3. Organische kleding: Organische kleding is gemaakt van natuurlijke materialen en is beter voor de huid van de baby en het milieu.

  4. Herbruikbare luiertas: Een herbruikbare luiertas is een milieuvriendelijk alternatief voor plastic luiertassen en kan jarenlang meegaan.

  5. Bamboe badproducten: Bamboe badproducten zijn zacht, hypoallergeen en milieuvriendelijk.

  6. Gepersonaliseerde plantenbakken: Voor de ouders die graag tuinieren, kan een gepersonaliseerde plantenbak een leuk en duurzaam cadeau zijn.

  7. Herbruikbare rietjes of drinkflessen: Herbruikbare rietjes of drinkflessen zijn een milieuvriendelijk alternatief voor wegwerpproducten en kunnen jarenlang meegaan.

 • Zijn er verschillende kraamcadeautjes voor jongens of meisjes?

  Mocht je meer specifiek op zoek zijn naar kraamcadeautjes voor jongens of meisjes? Dat kan! 

  Dit zijn nog meer cadeau-ideeën:

Ruben Dijkstra

Ruben heeft een passie voor het vinden van het juiste cadeau. Doordat hij zelf ook twee (jonge) kinderen heeft weet hij precies waar hij op letten moeten als vader.
Hij heeft de afgelopen jaren webwinkels, cadeau websites en cadeau-experts weten te raadplegen om erachter te komen wat de beste cadeaus zijn voor verschillende gelegenheden en leeftijden.

Delen is lief
Geef een reactie