10x leukste cadeaus voor een kind van 3 jaar

Gefeliciteerd! Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor je dochter, je nichtje of je buurmeisje? Of zoek je een geschikt Sinterklaas of kerstcadeau voor een 3-jarige? We helpen je graag! 

Cadeautjes geven aan kinderen kan een plezierige ervaring zijn, vooral als je iets geeft dat de ontwikkeling van het kind ondersteunt en aansluit bij hun interesses. Hieronder zijn 10 suggesties voor cadeau-ideeën voor een peuter van 3 jaar.

Bekijk hier ook de leukste cadeautjes voor een meisje van 3 jaar en cadeau voor een jongen van 3 jaar

cadeau kind 3 jaar

10x Cadeaus en speelgoed voor een 3 jarig kind

1. Legpuzzels

Legpuzzels is een leuk cadeautje omdat ze hun fijne motoriek, concentratie en problemenoplossend vermogen helpen ontwikkelen.

2. Knuffels voor 3 jarige kinderen

Knuffels zijn een geweldig cadeau voor een kind voor 3 jarigen, omdat ze hen helpen zich veilig en geborgen te voelen. Heerlijk om mee te nemen of mee te slapen. 

3. Bouwblokken voor kinderen

Bouwblokken voor een kind van 3 zijn handig voor hun creativiteit, nieuwsgierigheid en probleemoplossend vermogen helpen te ontwikkelen.

4. Boekjes

Voor een kind van 3 zijn boeken leuke cadeautjes om samen met papa en mama in voor te lezen. 

5. Tekenen en knutselen

Tekenen en knutselen zijn een geweldig cadeau voor een kind van 3 jaar, omdat ze hun lekker creatief bezig kunnen zijn en ze worden er ook steeds beter in.

6. Speelgoedkeuken

Een speelgoedkeuken is leuk speelgoed voor een peuter, omdat ze lekker kunnen leren “koken”. Een speelgoedkeuken kan worden gedeeld met vriendjes en broers/zussen. Dit moedigt samenwerking en sociaal leren aan terwijl ze rollen spelen, zoals chef-kok, ober of klant.

New Classic Toys Houten Speelkeuken – DeLuxe – Wit – Komt met alle Accessoires – Aanrechthoogte is 55centimeter

★★★★★
108,99
99,99
as of 5 juli 2024 5:43 pm

7. Speelgoedauto’s

Voor de meeste 3-jarigen is speelgoedauto’s een fascinerende wereld. Kies voor stevige en duurzame auto’s die tegen een stootje kunnen en die gemakkelijk vast te houden zijn.

8. Loopfiets

Een loopfiets is een mooi cadeau voor een kind van 3 jaar, omdat het je kind helpt hun evenwicht, coördinatie en zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Sajan Loopfiets met Luchtbanden – Zwart

★★★★★

9. Buitenspeelgoed voor 3 jarigen

Buitenspeelgoed voor 3 jarigen is fijn voor buiten, omdat het hen helpt hun grove motoriek, coördinatie en zelfvertrouwen te ontwikkelen.

10. Poppenhuis of speelgoeddorp

Een poppenhuis of speelgoeddorp is een leuk cadeau voor een 3 jarige, omdat het ze lekker zelfstandig of samen met andere kindjes een rollenspel kunnen doen.

TipOnlangs zijn de verkiezingen voor speelgoed van het jaar geweest. De winnaars van het speelgoed van het jaar 2023 staan hier. 

In welke fase zit een kind van 3 jaar?

De ontwikkeling van een peuter gaat erg snel. Nu je peuter bijna 3 jaar is merk je alweer verschil met een kind van 2 jaar. Misschien gaat je kindje al een tijdje naar de peuteropvang en leert het daar met andere kinderen spelen, spelletjes doen, tellen, tekenen, knutselen en nog veel meer. Verder zijn hier nog 4 belangrijke aspecten die passend zijn bij deze leeftijd:

 1. Taalontwikkeling: Kinderen van 3 jaar beginnen hun taalvaardigheden verder te ontwikkelen en kunnen nu eenvoudige zinnen vormen. Ze hebben een grotere woordenschat en kunnen meestal ook hun eigen naam, leeftijd en geslacht noemen.
 2. Fijne motoriek: Ze beginnen hun fijne motoriek te verbeteren en kunnen eenvoudige puzzels maken, blokken stapelen en tekenen. Ze kunnen ook al met een schaar werken (onder toezicht) en beginnen met kleuren binnen de lijntjes.
 3. Sociale vaardigheden: 3 jarigen beginnen interesse te tonen in andere kinderen en zijn in staat om samen te spelen en te delen. Ze beginnen ook te begrijpen wat ‘nee’ betekent en leren omgaan met teleurstellingen.
 4. Zintuigen: 3 jarige kinderen gebruiken hun zintuigen om hun omgeving te verkennen en te leren. Ze houden van voorlezen, zingen, dansen en kunnen zelfs eenvoudige spelletjes spelen

Wat geef je cadeau aan een 3 jarige?

 1. Bouwstenen (bijv. Duplo)
 2. Puzzels met grote stukken
 3. Knuffeldieren
 4. Tekenspullen (kleurboek, wasbare stiften/potloden)
 5. Speelgoedkeuken
 6. Poppen met accessoires
 7. Fietsje of loopfiets
 8. Muziekinstrumenten (xylofoon, tamboerijn)
Delen is lief