10x Cadeautips voor een kind van 3 jaar

Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor de 3e verjaardag van je eigen kind? Of zoek je het perfecte Sinterklaas- of kerstcadeau voor een 3-jarige? We helpen je graag! Bekijk hier de leukste cadeautips voor peuters van 3 jaar.

Cadeautjes geven aan kinderen kan een plezierige ervaring zijn, vooral als je iets geeft dat de ontwikkeling van het kind ondersteunt en aansluit bij hun interesses. Hier zijn enkele suggesties voor cadeau-ideeën voor een kind van 3 jaar.

Bekijk hier ook de leukste cadeaus voor een meisje van 3 jaar en cadeaus voor een jongen van 3 jaar

cadeau kind 3 jaar

Cadeaus en speelgoed voor een 3 jarig kind

1. Legpuzzels

Legpuzzels omdat ze hun fijne motoriek, concentratie en problemenoplossend vermogen helpen ontwikkelen.

2. Knuffels

Knuffels zijn een geweldig cadeau voor een kind van drie jaar, omdat ze hen helpen zich veilig en geborgen te voelen.

3. Bouwblokken voor kinderen

Bouwblokken voor een kind van 3 zijn handig voor hun creativiteit, nieuwsgierigheid en probleemoplossend vermogen helpen te ontwikkelen.

4. Boekjes

Voor een kind van 3 zijn leuke cadeautjes voor hun taalvaardigheid, concentratie en liefde voor lezen helpen ontwikkelen.

5. Tekenen en knutselen

 Tekenen en knutselen zijn een geweldig cadeau voor een kind van 3 jaar, omdat ze hun creativiteit, fijne motoriek en zelfexpressie helpen ontwikkelen.

6. Speelgoedkeuken

Een speelgoedkeuken is leuk speelgoed voor een peuter, omdat het hen helpt hun sociale vaardigheden, verbeeldingskracht en probleemoplossend vermogen te ontwikkelen.

7. Speelgoedauto’s

Voor de meeste 3-jarigen is speelgoedauto’s een fascinerende wereld. Kies voor stevige en duurzame auto’s die tegen een stootje kunnen en die gemakkelijk vast te houden zijn.

8. Loopfiets

Een loopfiets is een mooi cadeau voor een kind van 3 jaar, omdat het je kind helpt hun evenwicht, coördinatie en zelfvertrouwen te ontwikkelen.

9. Buitenspeelgoed voor 3 jarigen

Buitenspeelgoed voor 3 jarigen is fijn voor buiten, omdat het hen helpt hun grove motoriek, coördinatie en zelfvertrouwen te ontwikkelen.

10. Poppenhuis of speelgoeddorp

Een poppenhuis of speelgoeddorp is een leuk cadeau voor een 3 jarige, omdat het hen helpt hun sociale vaardigheden, verbeeldingskracht te verbreden. 

In welke fase zit een kind van 3 jaar?

De ontwikkeling van een peuter gaat erg snel. Nu je peuter bijna 3 jaar is merk je alweer verschil met een kind van 2 jaar. Misschien gaat je kindje al een tijdje naar de peuteropvang en leert het daar met andere kinderen spelen, spelletjes doen, tellen, tekenen, knutselen en nog veel meer. Verder zijn hier nog 4 belangrijke aspecten die passend zijn bij deze leeftijd:

  1. Taalontwikkeling: Kinderen van 3 jaar beginnen hun taalvaardigheden verder te ontwikkelen en kunnen nu eenvoudige zinnen vormen. Ze hebben een grotere woordenschat en kunnen meestal ook hun eigen naam, leeftijd en geslacht noemen.

  2. Fijne motoriek: Ze beginnen hun fijne motoriek te verbeteren en kunnen eenvoudige puzzels maken, blokken stapelen en tekenen. Ze kunnen ook al met een schaar werken (onder toezicht) en beginnen met kleuren binnen de lijntjes.

  3. Sociale vaardigheden: Kinderen van deze leeftijd beginnen interesse te tonen in andere kinderen en zijn in staat om samen te spelen en te delen. Ze beginnen ook te begrijpen wat ‘nee’ betekent en leren omgaan met teleurstellingen.

  4. Zintuigen: Kids van 3 jaar gebruiken hun zintuigen om hun omgeving te verkennen en te leren. Ze houden van voorlezen, zingen, dansen en kunnen zelfs eenvoudige spelletjes spelen